«Εκπλήσσει» για ακόμη μια φορά η «εξωστρέφεια» του Harvard της Μεσογείου

Η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση για την βράβευση Στουρνάρα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης βραβεύει σήμερα τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

Δείτε: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα απονείμει μετάλλιο… στον Στουρνάρα!

Σε ανακοίνωσή της, η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση Ρεθύμνου αναφέρει:

Με λύπη και αγανάκτηση μαθαίνουμε ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα πραγματοποιήσει εκδήλωση «στο πλαίσιο του 23ου Διεθνούς Συνεδρίου Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Διεθνούς Χρηματοδότησης με σκοπό να τιμήσει την Τράπεζα της Ελλάδος στο πρόσωπο του Διοικητή της, κ. Γιάννη Στουρνάρα.»
Ο Γιάννης Στουρνάρας, ωστόσο, δεν είναι ένας απλός τραπεζίτης. Είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος o οποίος έχει συμβάλει καθοριστικά στην εφαρμογή των μνημονίων στη χώρα μας, που προκάλεσαν πάνω από το 40% του πληθυσμού να βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Τόσο ως θεσμός όσο και ο ίδιος ως διοικητής έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους ότι λειτουργούν υπέρ των πλουσίων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων βάζοντας την αποφασιστικής τους σφραγίδα για τη διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

-Δεν ξεχνάμε την στάση του Στουρνάρα όταν χωρίς να έχει εκλεχτεί από τον ελληνικό λαό εκβίαζε στο Δημοψήφισμα μέσω των capital controls ότι αν δεν δεχτούμε το μνημόνιο, ο ίδιος θα παρέμβαινε μέσω της θέσης του για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ. 
-Δεν ξεχνάμε την παρέμβαση του για την καταστολή όσων αγωνιστών και συνδικαλιστών αντιστάθηκαν στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς υπέρ της υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βραβεύοντάς τον επιδοκιμάζει και προωθεί έμπρακτα την κατίσχυση της δικτατορίας των αγορών σε βάρος των συμφερόντων και αναγκών της νεολαίας, της εργατικής τάξης και των φτωχών, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για την πλειοψηφία των φοιτητών, που με δυσκολία καταφέρνει να σπουδάσει, τους χιλιάδες νέους που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, να μείνουν άνεργοι ή να δουλεύουν με μισθούς πείνας.
Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιλέγει αυτήν την στιγμή να επιβραβεύσει έναν άνθρωπο, συνυπεύθυνο για τη λαίλαπα των μνημονίων, που διέλυσε τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας και έφερε στο χείλος της υποχρηματοδότησης τα πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή, οι πρυτανικές αρχές που αδιαφορούν για την κατάσταση που βρίσκεται το πανεπιστήμιο και οι φοιτητές του. Αυτό φαίνεται όταν εν όψει εξεταστικής περιόδου, ακόμη μία χρονιά, πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται για την καλοκαιρινή σεζόν, άλλοι τρέχουνε τελευταία στιγμή από άλλες πόλεις στο Ρέθυμνο για βρούνε ένα προσωρινό χώρο διαμονής προκειμένου να μπορέσουν να δώσουν τα μαθήματα τους. Σε μια τέτοια ασφυκτική κατάσταση, όπου τα σπίτια, μετατρέπονται σε πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μισθώσης, όπως είναι το Airbnb, οι φοιτητές εκδιώχνονται από τις κατοικίες τους στον βωμό της αισχροκέρδιας, η Πρυτανεία Ζώρρα-Σπανουδάκη, εξακολουθεί να αδιαφορεί για τα παραπάνω προβλήματα και επιλέγει να «φιλοξενήσει» στην πόλη και το πανεπιστήμιο τον τραπεζίτη Στουρνάρα, μια «περίλαμπρη» επιχειρηματική «προσωπικότητα».
Η ντροπιαστική φιέστα για όλους όσους/ες σπουδάζουν και δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο Κρήτης του Στουρνάρα που προωθεί τις ατζέντες του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας έρχεται σαν συνέχεια εκείνης της Βασίλισσας Σοφίας το 2018 την ίδια ημέρα μαζί με την περιφέρεια Αρναουτάκη και εκλεκτούς του καθηγητικού κατεστημένου.
Από πλευράς μας, 
όλα αυτά βρίσκονται στον αντίποδα των πραγματικών αναγκών και επιθυμιών των φοιτητων/τριών και ανακοινώνουμε ρητά την αντίθεση μας σε αυτό το συνέδριο και την βράβευση του Στουρνάρα. Είναι εντελώς αυτονόητο ότι θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας προκειμένου να τους κάνουμε σαφές ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι και ότι εμείς οι νέοι και νέες θα γίνουμε η δύναμη που δεν υπολογίζανε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί